Μοσχαράκι με μελιτζάνες και φασόλια

Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
1 ξερό κρεμμύδι σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
500 γρ. ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
1 φλ. βρασμένα φασόλια
1 κ.γλ. πάπρικα
1 κουπα φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
 

Εκτέλεση


• Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες.
• Τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά.
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τις προσθέσουμε στο φαγητό.

• Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο.
• Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να σοταριστεί απο όλες τις πλευρές.
• Σβήνουμε με το κρασί.
• Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά 45 λεπτά και ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.
• Μετά από 45΄, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα φασόλια και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν άλλα 10-15 λεπτά.