Το Αγρόκτημα Μπάτζιος

FarmΕδώ και 100 χρόνια η οικογένεια μου ασχολείται παραδοσιακά με την κτηνοτροφία. Τα τελευταία χρόνια μαζί με τον πατέρα μου Κωνσταντίνο Μπάτζιο διατηρούμε ένα κοπάδι 100 αγελάδων ελευθέρας βοσκής.

Το κοπάδι βόσκει ελεύθερο σε υψόμετρο 1600 μέτρων στο χωριό Ανθούσα Τρικάλων, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ασπροποτάμου στη Νότια Πίνδο και στο κτήμα μας έκτασης 2500 στρεμμάτων στο Βλοχό Καρδίτσης. Τους χειμερινούς μήνες που δεν υπάρχει αρκετή βοσκή στα λιβάδια, η τροφή των ζώων συμπληρώνεται με φυτικές ζωοτροφές παραγωγής μας (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι και άχυρο).

farm2.jpgΗ εκτροφή των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή γευστικού μοσχαρίσιου κρέατος αρίστης ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας.

Θέλοντας να έχουμε τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων μας, σε όλα τα στάδια από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωσή τους, δημιουργήσαμε ένα σημείο λιανικής πώλησης νωπού κρέατος.

Τώρα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε το εκλεκτό μας μοσχαρίσιο κρέας και τα υπόλοιπα κρέατα (χοιρινό, αρνί, κατσίκι και προβατίνα) από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του νομού Τρικάλων.

Βασίλειος Κ. Μπάτζιος